Az idei legsúlyosabb balesetnél dolgozott tegnap a szigetszentmiklósi motorunk. Mentőmotorosunk éppen beteget látott el Soroksáron, amikor hívást kapott, hogy az M0 autóúton a 16 km-nél tömeges baleset történt. Egy utasokat szállító busz belerohant az autópályát karbantartó munkagépekbe és elsodorta az ott dolgozó munkásokat is.

A mentőmotor bár messzebbről indult, de a kialakult dugó ellenére is gyorsan kiérkezett, így az erzsébeti mentőtiszti kocsival és a mentőhelikopterrel egyszerre értek a baleset helyszínére. A tűzoltók elkezdték a sérültek kimentését, az utasok leszállítását. A buszon ülő 27 utasból 17-en könnyebben, 1 súlyosan sérült meg, a sofőr sajnos életét vesztette az ütközés során. A karbantartó munkások közül mind a négyen megsérültek. A mentőmotor először az osztályozásban segédkezett, azután részt vett a sérültek ellátásában.

Közben a szigetszentmiklósi, csepeli és rákoskeresztúri mentők is a helyszínre érkeztek. A mentést nehezítette, hogy a karbantartó autóból gázolaj és rovarirtó folyadék folyt az útra.

A sérülések ellátását, a sérült végtagok rögzítését – combcsont törés, több mellkas sérült, háti gerinc sérült, vállficam és több fejsérült – követően a mentőerők minden beteget kórházba szállítottak.

Minden mentőegységnek köszönjük a segítséget!

20170514 Tömeges baleset az M0-on 20170514 Tömeges baleset az M0-on 20170514 Tömeges baleset az M0-on 20170514 Tömeges baleset az M0-on

Fotók: Magyar Mentőmotor Alapítvány

Hozzászólok