Egy szezon kihagyás után újra elindult a balatoni mentőmotorunk. Július elejétől napi 12 órában várja a riasztásokat, hagyományosan a Balatonvilágosi Autópályamérnökségről indulva. Fontosságát és szükségességét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy már az első napon is riasztották és azóta is napi több kivonulást hajt végre. Egy kis ízelítő az elmúlt napok eseteiből:

Balatonfőkajár sportpályán munkavégzés közben leállt a légzése és a keringése az egyik ott dolgozó karbantartónak. A párhuzamos riasztásnak köszönhetően a balatonakarattyai mentőgépkocsi, és a világosi mentőmotor a riasztástól számított pár percen belül a helyszínre érkezett és megkezdte az emelt szintű újraélesztést. Sajnos minden igyekezet ellenére a férfi életét nem sikerült megmenteni, az újraélesztési kísérletek eredménytelenek voltak.
Nem sokkal ezután a 71-es úton két autó karambolozott, ahová mentőmotorunk mellett az akarattyai mentőgépkocsit is riasztották. A helyszínen két sérült volt, akik könnyebb mellkas és fej sérülést szenvedtek el. A vizsgálatot követően sebellátás történt, majd az akarattyai mentőgépkocsi szállította a sérülteket kórházba.

201707 Balaton 1 201707 Balaton 2 201707 Balaton 3

Fotók: Magyar Mentőmotor Alapítvány