Vasárnap délután bejelentés érkezett a Mentőszolgálathoz, hogy Szigethalmon egy motoros személyautóval ütközött. A szemtanúk elmondása szerint a motoros hörög. A diszpécser egy mentőgépkocsit és a mentőmotort riasztotta a helyszínre. Kiérkezéskor a motorost kritikus állapotban találta kollégánk: súlyos mellkas sérüléssel és nagyon alacsony véroxigén szinttel. Pár másodperc alatt kiderült, hogy a motorosnak életveszélyes sérülése van: az ütközéskor megsérült a tüdeje, így minden egyes légvétellel romlott az állapota. Az ilyen helyzetek megoldása gyors felismerést, nagy rutint és persze megfelelő felszerelést igényel. A mentőmotorosok combtáskájában található az ARS tű, melyet pont ilyen kritikus szituációk megoldására fejlesztettek ki, így pár másodperc alatt sikerült a sérült mellkasból a felgyülemlett levegőt leengedni és a beteg életét megmenteni!
A motorost ellátását és állapotának stabilizálását követően a szigetszentmiklósi mentőgépkocsi és esetkocsi szállította kórházba. Köszönjük a segítségüket!

Ti is segíthetitek munkánkat: alapítványunk Adhat vonalának hívásával 250 forinttal támogatjátok a sikeres mentéseket! Hívjátok a 13600 számot és válasszátok a 25-ös kódot! Köszönjük!

20171008 Motoros szgk baleset Szigathalom 1 20171008 Motoros szgk baleset Szigathalom 2 20171008 Motoros szgk baleset Szigathalom 3

Fotó: Magyar Mentőmotor Alapítvány