Múlt héten egyik reggel segélykérő hívás érkezett a Mentőszolgálathoz egy szigetszentmiklósi anyukától, mely szerint a napok óta beteg kisfia egyre jobban fullad. A szigetszentmiklósi KIM egység mellé párhuzamosan riasztották mentőmotorunkat, aki egyszerre ért a riasztás címére a mentőgépkocsival.

A helyszínen egy 2 éves, kevert légzési elégtelen kisfiút találtak, aki a régóta tartó panaszok és fulladás miatt meglehetősen kimerült állapotban volt. A két egység azonnal megkezdte az emelt szintű gyógyszeres ellátását, oxigenizációjának javítását, melynek hatására a gyermek állapota javult és hamarosan stabilizálódott.

Mentőmotorosaink minden évben emelt szintű képzéseken vesznek részt: az idei tavaszi továbbképzés témája éppen a gyermekek sürgősségi ellátásának különböző újításai, aspektusai voltak, ezért a kritikus állapotú kisfiú ellátása sem okozott problémát közösen a két egységnek.

A gyermeket stabil állapotban anyukájával együtt a SOTE II. sz. Gyermekklinika Intenzív Osztályára szállították.

image.aspx

A fotó illusztráció!

Ti is segíthetitek munkánkat: alapítványunk Adhat vonalának hívásával 250 forinttal támogatod a sikeres mentéseket! Hívd mobiltelefonról a 13600 számot és válaszd a 25-ös kódot! Köszönjük!
Ugyanezt sms-ben is megteheted. A 13600 számra küldd el üzenetként a 25-ös kódot (fontos: más karakter ne szerepeljen az üzenetben!)
Köszönjük mindenkinek!