A tervek szerint április 15-től 3 motorunk kezd dolgozni Budapesten és az agglomerációban. Emellett az idei évben is tervezzük a “hagyományos” motor indítását a Balatonnál, illetve – ha elegendő humán erőforrás áll rendelkezésre – akkor kísérleti jelleggel elindítunk még egy motort a Velencei-tó mellett is. A közeli kezdés miatt igencsak begyorsultak körülöttünk az események: gőzerővel folynak az előkészületek, a motorok vizsgáztatása, a felszerelések előkészítése annak érdekében, hogy már az első napon is kihozhassuk motorjainkból (és magunkból) a maximumot… Újításként igyekszünk motorjaink még dinamikusabb riasztását elérni (járműveink a riasztásokon kívül is jelentős időt fognak az utakon tölteni), így növelve a hatékonyságot és csökkentve a reagálási időt.

A szezonkezdés előtt ma reggel kezdetét veszi 2 napos szakmai továbbképzésünk, melynek zárásaként mentőmotorosaink vizsga keretében adnak számot tudásukról – gyermek és felnőtt újraélesztéssel, különböző traumás esetekkel, kritikus állapotú betegekkel találkoznak a szituációk során.
Az idén sok új motoros jelentkezett a Mentőmotoros Szolgálathoz, akik közül többen is részt vesznek az oktatáson. Reméljük, a képzés végén sok új taggal bővül a Csapat!

22339711_1947226345304100_8936293200676653361_o