Amíg a Közép-Magyarországi Régió területén dolgozó mentőmotorjaink még tervezetten október végéig szolgálatban állnak, a balatonvilágosi mentőmotorunknak szeptember 2-án véget ért az idei szezon. Mozgalmas szolgálatokat tudhatnak maguk mögött a Balatonnál dolgozó motorosaink, még az utolsó napokban is sok érdekes esethez, balesethez riasztották őket. Ezek közül megemlítenénk kettőt, mégpedig:
Az utolsó szolgálati héten az egyik balatoni strandra riasztották a balatoni mentőmotorunkat, ahol egy férfinek a vízibicikli csúszdájáról lecsúszva a karja beakadt, a válla kificamodott és feltételezhetően el is tört. A kiérkező mentőegység elkezdte a sérült vizsgálatát és ellátását, de olyan erős fájdalmai voltak, hogy nem tudott megmozdulni és leszállni a vízibicikliről. Ebből következően mentőmotorosunknak a vízi járműre átmászva kellett megkezdenie a sérült ellátását és fájdalomcsillapítását. Az ellátást követően a férfit kórházba szállították.
Másnap az M7 autópálya egyik lehajtójánál karambol történt, két személygépkocsi ütközött, melynek során mentőmotorunkat is riasztották. A helyszínen szerencsére csak két könnyebb sérült volt, akiket vizsgálat és ellátás után a 41-es balatonakarattyai mentőgépkocsi szállított kórházba.

Köszönjük minden mentőegységnek, az irányítócsoportoknak, a kórházak dolgozóinak és minden társszervnek, hogy az egész szezon alatt segítették munkánkat, továbbá köszönjük az Autópályamérnökségnek, hogy az idén is helyet biztosítottak mentőmotorunknak!

Fotó: Magyar Mentőmotor Alapítvány