okt-19-2018

1700 km ajándékba

“Élj, hogy motorozz, de úgy motorozz, hogy hazaérj!” – az idén 10 éves Kék Fény Motoros Klub mottója ez, akik igyekeznek a saját szavaik szerint élni, és miközben élvezik a motorozást, ezúttal segítettek minket, mentőmotorosokat is. Érdekes kezdeményezéssel keresett meg minket pár hónapja Héjjas János nyá. rendőr alezredes, a Klub elnöke. Az idei szezonzáró túrájukat Magyarország határmenti szakaszait végigjáró motorozásként álmodták meg, és célul tűzték ki, hogy támogatják vele a hazai motoros mentést.

Egy ilyen túrát általában nagy hírverés előz meg, pontosan megkomponált állomáshelyek és regisztrációs pultok hada várja az egyszeri csatlakozni vágyót, aki pedig később érkezik valamiért, kapkodhatja a fejét, és ősi indián metodika szerint próbálhatja a nyomokból kiolvasni, merre járnak a motorosok.

A Kék Fény idei szezonzárója mindenben eltért ettől. Az esemény Facebook oldalán folyamatosan követni lehetett a csapatot, a túrát pedig csak néhány szolid meghívó előzte meg. Mégis, aznap, október 5-én, mikor motorosunk az északi határszakaszra csatlakozott egy mentőmotorral, 30-40 fős társaság,  jókedv és reggeli fogadta. Gergő a közösen bejárt közel 600 km után főleg az Aggteleki karszt környékének jól motorozható, csodás szerpentinjei iránt lelkesedett, és persze a jó társaságért, amivel ezt megtehette.

Reggel 8-kor Farádon gyülekeztek a motorosok

Farádról indultak reggel 8-kor, a Csorna – Győr – Komárom – Esztergom – Ipolyszalka (Szlovákia) – Letkés – Balassagyarmat – Ózd – Szendrő – Bódvaszilas – Torna (Szlovákia) – Hernádzsadály (Szlovákia) – Hollóháza útvonalon, mindössze 3 megállót beiktatva érkeztek este 8 után Bózsvára, éppen vacsorára. A hosszú nap után Gergőt és a mentőmotort a következő napi szolgálat, a túra résztvevőit pedig egy újabb, ismét majdnem 500 kilométeres út várta, Bózsvától a határ mentén Makóig.

Összesen 3 pihenőt tartottak a nap során

A Klub és a hozzá csatlakozó motorosok gyűjtésének köszönhetően szinte két hét sem telt el a túra után, és meg is kaptuk a 3 nap során összejött 145 000 forint támogatást. Köszönjük, hogy meghívtatok, veletek tarthattunk, és hogy elismeritek a munkánkat. Jövőre újra találkozunk!