Tavaly novemberben kampányt indítottunk, melynek célja 5 db Nolan bukósisak beszerzése volt motorosaink számára. 705 400 forintot szerettünk volna összegyűjteni, végül rekordidő – 14 nap! – alatt 726 400 forint gyűlt össze.  Ez 100 támogatónk adománya, akiknek itt is szeretnénk újra megköszönni segítségüket.

Az idei évben nagyon sok új mentőmotoros kezdte meg a munkáját, 11-en csatlakoztak hozzánk sikeres vizsgáik után, amihez hasonlóra még nem volt példa. Ezért adományaitok és az EuroMotor Kft.-től kapott jelentős kedvezmény segítségével végül 10 bukósisakot vásároltunk, és a hozzájuk való kommunikációt.

Az idei szezon zárása után szeretnénk, ha egy kicsit jobban belelátnátok a napi munkánkba, ezért megosztunk Veletek néhány adatot:

Az idei szezonban májustól októberig 1366 kivonulást hajtottak végre mentőmotorosaink, a következő négy körzetben látták el a betegeket, sérülteket: Budapesten Dél-Budán, a Belvárosban, Észak-Pesten és agglomerációjában, illetve Balatonvilágos-Velence vonzáskörzetében.

Egy mentőmotor átlagosan a Közép-Magyarországi Régióban 9-10 perc alatt érkezik a helyszínre, míg a Balatonnál 8 perc alatt. A mentőmotor 15 esetből 10-szer elsőként ér a helyszínre, bajtársunk egyedül kezdi meg a betegek vizsgálatát, ellátását. 5 tömeges balesethez riasztották motorjainkat, ahol 4 esetben kárhelyparancsnokként vettek részt a mentésben.

Egységeink számos esetben láttak el súlyos sérültet, közöttük gyermeket is. Összesen 25 sérült vagy súlyos állapotú gyermek részesült ellátásban motorosaiktól. A tavasztól őszig Budapesten és körzetében ellátott esetek 25%-a volt súlyos sérült, vagy súlyos állapotú beteg. Balatonon ez az arány sokkal magasabb, 40-45% volt.

Végezetül a legfontosabb, és ami valóban mérhetően mutatja a motoros mentés fontosságát: mentőmotorosaink 20 esetben vettek részt újraélesztésben, melyből 5 sikerrel végződött!

Köszönjük, hogy segítitek életmentő munkánkat! Hamarosan új kampányt indítunk új céllal, így érdemes figyelni honlapunkat és a Facebook oldalunkat, ha segíteni szeretnétek!

Addig pedig Adhat vonalunk segítségével támogathattok minket. Köszönjük mindenkinek!