mentomotoralapitvany

… egy újabb WordPress honlap…

Archive for the ‘Nincs kategorizálva’ Category

A Lánchíd Rádióban a Magyar Mentőmotor Alapítvány alapítójával, Porpáczy Richarddal hallhattunk riportot a Mentőmotoros Szolgálat munkájáról és a CSAM naptárról.

Az interjú itt is meghallgatható.

Köszönjük mindenki támogatását, aki a jótékonysági naptár megvásárlásával segíti a defibrillátor beszerzését!

Címkék:

November 15-én az RTL Klubon is láthattunk egy riportot a Fókuszban a 2012-es Jótékonysági Motoros Naptár előkészületeiről. A riport itt megtekinthető.

A naptár megvásárolható a csajokamotoron.hu webáruházán keresztül.

Címkék:

A Csajok a motoron közössége jótékonysági naptárfotózást tartott október 29-én. A naptár bevételével Alapítványunkon keresztül a mentőmotorosokat támogatják – egy defibrillátor megvásárlásával.

A www.csajokamotoron.hu oldalon olvashat a részletekről és a fotózásról, továbbá megtekintheti az arról készült videót.

A Kossuth Rádióban elhangzott riportot is meghallgathatja.

Minden Támogató segítségét köszönjük!

Címkék:

2011. november 11-13 között tartjuk kötelező továbbképzésünket Hidegségen – immáron második alkalommal – , az idei motoros évet lezárva. A csapat tagjai érdeklődéssel várják az ígéretes szakmai és csapatépítő programokat!

Látogasson el Ön is eseményünk helyszínére, a Szent András Fogadóba, ahol 2010-ben is nagy szeretettel fogadták a Mentőmotoros Szolgálat tagjait!

Képek a tavalyi őszi továbbképzésről:

 

Címkék:

Ismerkedjenek meg külföldi kollégáinkkal! Az alábbi videón megnézhetik, hogyan vonul egy török mentőmotoros az autópályán egy tömeges balesethez: http://vimeo.com/30953662

Címkék:

Szeptember 30-án vonultak utoljára az idei évben mentőmotorjaink, ezzel véget ért a 2011-es szezon.   4 motorunkat április végétől összesen 729 esethez riasztották.

Statisztikánkat a szakmai információknál olvashatják.

Címkék:

A korai ébresztőt és reggelit követően szakmai kerekasztal következett, ahol megválasztásra kerültek az IMRUA (Intenational EMS & Fire Motorcycle Response Unit Association) vezetői és tisztségviselői. Emellett megbeszéltük a 2013. évi kongresszus eddig kialakult terveit és további ötletekkel segítettük a szervezők munkáját.

Miután a csapatok elbúcsúztak egymástól, mindenki hazafelé vette az irányt. Mi is nekiindultunk és egy nagyon jó hangulatú motorozás keretében a török és a mexikói motorosokkal együtt szerencsésen hazaérkeztünk! Szilágyi Misinek nem volt elég ez a 600 km. Este még autóval visszavitték Mariborba, hogy a még ott maradt motorunkat éjszaka visszahozza Budapestre…

Címkék:
szept-17-2011

Szlovénia 2. nap

Szombaton a pihenésen és a nemzetközi kapcsolatok építésén volt a hangsúly. Reggeli után egy 30 km-es rövid túrát követően érkeztünk Piran-ba, ahol a nagy melegben jól esett egy kis tengeri fürdés. Délután egy helyi sérült gyerekek nevelésével foglalkozó intézetben jártunk, ahol a gyerekek felülhettek a mentőmotorokra, sőt némi motorozásra is sor került.  Ezután – természetesen ismét csak egy kis motorozást követően – megérkeztünk a vacsora helyszínére. A napközben látott gyönyörű szlovén tájak után, már nem is csodálkoztunk azon, hogy a szervezők ezt a hegyek és erdők mélyén megbújó kis fogadót választották. Este “szabad foglalkozás” volt, amit jelentősen színesített, hogy a német “különítmény” német házi sörökkel látta vendégül az egész csapatot. A kialakult beszélgetések természetesen a mentőmotorok és a 2013-as Londoni konferencia körül zajlottak.

Címkék:
szept-16-2011

Szlovénia 1. nap

A pénteki nap teljes egészében a szakmáról szólt. Reggeltől estig előadásokat hallgattunk a világ minden tájáról érkezett előadóktól. A különböző mentőmotoros szolgálatok képviselői elmondták, hogy az adott országban milyen szervezeti felépítésben és felszereléssel, milyen szakmai irányelvek mentén végzik munkájukat. Este a magyar mentőmotorosok megismerték Koper városát, ahol a főtéren részt vettünk egy szabadtéri fotókiállítás megnyitóján. A kiállítással egy időben került megrendezésre egy hagyományos szlovéniai édességeket bemutató gasztronómiai verseny, így alaposan megismerkedhettünk a helyi ízekkel.

Címkék:
szept-15-2011

Érkezés Szlovéniába

Szerencsésen megérkezett a nemzetközi mentőmotoros csapat Szlovéniába: A határon a szlovén mentőmotorosok vártak minket, majd innen továbbmotoroztunk Mariborba, ahol a város vezetője köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Ezután egy drávai hajókázással egybekötött köztársasági elnöki fogadáson vehettünk részt. A következő pihenőhely Ljubljana volt, ahol a városközpontban a fáradt motorosok frissítőt vehettek magukhoz. Este 6 óra után érkeztünk Koperbe, ahol már több külföldi mentőmotoros várt minket.

 

 

Címkék: