mentomotoralapitvany

… egy újabb WordPress honlap…

Archive for április, 2011

Sajnos nem is kellett sokáig várnunk az első komoly balesetre. Húsvét hétfőjén az M3 autópályán szolgálatot teljesítő motorunkat egy mentőhelikopterrel és egy mentőautóval együtt egy felborult gépkocsihoz riasztották.

A mentőmotoros elsőként érkezett a helyszínre, ahol három összetört autót látott, amelyikből az egyik a feje tetején állt. A rendőrség a mentés idejére teljes szélességében lezárta az autópályát. A súlyos közlekedési balesetnek csodával határos módon csak egyetlen sérültje volt, Ő könnyebb kézsérüléssel úszta meg a dolgot.

A korábbi terveknek megfelelően a Mentőmotoros Szolgálat április 21-én megkezdte az idei szezont. A gödöllői és a szigetszentmiklósi motorok napi 12 órában teljesítenek szolgálatot. A pécsi és a tiszaújvárosi motorjaink május 1-én kezdik meg a munkát.

2011. április 8-10 között ismét megtartottuk a tavaszi szakmai továbbképzésünket. A három nap alatt előadásokat hallgattunk, illetve gyakorlatokon bővítettük ismereteinket. A gyöngyöstarjáni helyszín lehetőséget biztosított, hogy minden figyelmünket a szakmai anyagok elsajátítására fordíthassuk. Utolsó napon a gyöngyösi tűzoltóság embereivel együtt közös gyakorlatot hajtottunk végre, ahol a roncsból történő kimentést gyakoroltuk, illetve később a tűzoltók ismertettek meg bennünket a roncsvágás rejtelmeivel!

ápr-4-2011

Indulnak a motorok

A OMSZ Főigazgatójának döntése értelmében az M3-on Gödöllő térségében és az M0-on április 20-án kezdjük a motoros mentést. Tiszaújvárosban és Pécsett május elsejétől szolgálnak mentőmotorjaink. Tehát húsvétkor már az utakon leszünk, hogy szükség esetén segítsük a bajba jutottakat!