mentomotoralapitvany

… egy újabb WordPress honlap…

Archive for május, 2011

Május 19-én szigetszentmiklósi motorunk riasztást kapott, hogy az autópálya mérnökségtől kb 200 méterre az M0-on motoros bukott. Gyorsan a helyszínre értünk, bár a baleset szerencsére nem az M0-on történt, hanem egy rávezető útszakaszon.

Kiérkezéskor a mentőtiszt látta, hogy a sérült (és a motorja) az árokba zuhant, a motoroson rajta a sisak, nem mozog. Első pillantásra is tudni lehetett, hogy komolyak a sérülései. A helyszínen lévő motoros társ és a laikusok segítségével sikerült gyorsan levetkőztetni a sérültet és megkezdhettük az ellátását. A gyors vizsgálat több borda törését, kulcscsont törést, súlyos zúzódásokat állapított meg, melyek komoly fájdalmat okoztak.  A beteg kábító fájdalomcsillapítót, nyakrögzítőt  és infúziót kapott, továbbá mentőmotorosunk elvégezte rajta az ilyenkor szükséges vizsgálatokat. A helyszínre kért egy rohamkocsit, hogy a sérült a legnagyobb biztonságban juthasson el a kórházba.

Május 6-án a gödöllői mentőmotorunkat ismét súlyos balesethez riasztották a 3-as útra. Egy biciklist autóval elgázoltak. Kiérkezéskor a sérült ellátását már megkezdte az aszódi KIM. A beteg súlyos sérüléseket szenvedett. A mentőmotoros az autó személyzetének segítségével ellátta a sérültet: infúziót, kábító fájdalomcsillapítót kapott. Emellett vákuummatracban rögzítették és gondoskodtak a szervezet megfelelő oxigén ellátásáról. A stabil állapotú beteget a budaörsi helikopter szállította kórházba.

Sűrű napja volt a Pécsi Mentőmotornak május 5-én. Egy közeli körforgalomhoz riasztották, ahol egy motor felborult. Kiérkezéskor a mentőmotoros egy öreg Pannóniát látott, mellette egy könnyű és egy súlyos sérültet. A sérülteket ellátásuk után a kiérkező esetkocsi szállította kórházba.

Május 5-én a Pécsi Mentőmotor orvosa végezte az idei szezon első sikeres újraélesztését!

A betegnek megállt a keringése, amit a gyorsan helyszínre érkező mentőmotoros a lehető leggyorsabban helyreállított. A beteg a kórházi átadáskor magánál volt, a feltett kérdéseket megértette. Gratulálunk!