mentomotoralapitvany

… egy újabb WordPress honlap…

Archive for szeptember, 2011

A korai ébresztőt és reggelit követően szakmai kerekasztal következett, ahol megválasztásra kerültek az IMRUA (Intenational EMS & Fire Motorcycle Response Unit Association) vezetői és tisztségviselői. Emellett megbeszéltük a 2013. évi kongresszus eddig kialakult terveit és további ötletekkel segítettük a szervezők munkáját.

Miután a csapatok elbúcsúztak egymástól, mindenki hazafelé vette az irányt. Mi is nekiindultunk és egy nagyon jó hangulatú motorozás keretében a török és a mexikói motorosokkal együtt szerencsésen hazaérkeztünk! Szilágyi Misinek nem volt elég ez a 600 km. Este még autóval visszavitték Mariborba, hogy a még ott maradt motorunkat éjszaka visszahozza Budapestre…

szept-17-2011

Szlovénia 2. nap

Szombaton a pihenésen és a nemzetközi kapcsolatok építésén volt a hangsúly. Reggeli után egy 30 km-es rövid túrát követően érkeztünk Piran-ba, ahol a nagy melegben jól esett egy kis tengeri fürdés. Délután egy helyi sérült gyerekek nevelésével foglalkozó intézetben jártunk, ahol a gyerekek felülhettek a mentőmotorokra, sőt némi motorozásra is sor került.  Ezután – természetesen ismét csak egy kis motorozást követően – megérkeztünk a vacsora helyszínére. A napközben látott gyönyörű szlovén tájak után, már nem is csodálkoztunk azon, hogy a szervezők ezt a hegyek és erdők mélyén megbújó kis fogadót választották. Este “szabad foglalkozás” volt, amit jelentősen színesített, hogy a német “különítmény” német házi sörökkel látta vendégül az egész csapatot. A kialakult beszélgetések természetesen a mentőmotorok és a 2013-as Londoni konferencia körül zajlottak.

szept-16-2011

Szlovénia 1. nap

A pénteki nap teljes egészében a szakmáról szólt. Reggeltől estig előadásokat hallgattunk a világ minden tájáról érkezett előadóktól. A különböző mentőmotoros szolgálatok képviselői elmondták, hogy az adott országban milyen szervezeti felépítésben és felszereléssel, milyen szakmai irányelvek mentén végzik munkájukat. Este a magyar mentőmotorosok megismerték Koper városát, ahol a főtéren részt vettünk egy szabadtéri fotókiállítás megnyitóján. A kiállítással egy időben került megrendezésre egy hagyományos szlovéniai édességeket bemutató gasztronómiai verseny, így alaposan megismerkedhettünk a helyi ízekkel.

szept-15-2011

Érkezés Szlovéniába

Szerencsésen megérkezett a nemzetközi mentőmotoros csapat Szlovéniába: A határon a szlovén mentőmotorosok vártak minket, majd innen továbbmotoroztunk Mariborba, ahol a város vezetője köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Ezután egy drávai hajókázással egybekötött köztársasági elnöki fogadáson vehettünk részt. A következő pihenőhely Ljubljana volt, ahol a városközpontban a fáradt motorosok frissítőt vehettek magukhoz. Este 6 óra után érkeztünk Koperbe, ahol már több külföldi mentőmotoros várt minket.

szept-15-2011

Indulás Szlovéniába

Szeptember 15-én reggel elindultak Szlovéniába a mentőmotorosok Budapestről! Az indulást megelőzően a nemzetközi csapatról a Parlamentnél közös fotókat készítettünk, majd utána a sajtó képviselőinek kérdéseire válaszoltunk az OMSZ Markó utcai székháza előtt.

További képek a galériában…

Holnap kezdődik Szlovéniában, Koperben a II. Nemzetközi Mentő- és Tűzoltómotoros Konferencia, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket! Az I. Találkozót a magyar mentőmotorosok szervezték Pécsett 2009-ben és a nagy sikerre való tekintettel megállapodtak, hogy 2 évente mindig más és más országban találkoznak a mentő- és tűzoltómotorosok. Az idén szeptember 15-től 18-ig Koperben rendezik meg a Konferenciát, 2013-ban a tervek szerint London ad otthont a rendezvénynek.

Hazánkba már tegnap több országból érkeztek külföldi vendégek, sokan ma csatlakoztak a hazai résztvevőkhöz, hogy 15-én reggel együtt indulhassanak motorjaikkal a találkozóra.

Képek az 1. Nemzetközi Mentő-és Tűzoltómotoros Találkozóról – Pécs:

További képek a galériában