Egészségügyi felszerelés

…avagy miből dolgozunk mi...

Egy kis történelem:

A szolgálat működésének megkezdésekor a motorokon a Yamaha gyári oldaldobozai és egy Givi típusú top case voltak, melyek űrtartalma megfelelő, azonban térelválasztás hiányában a dobozok belsejében a vonulások során alkalmanként kaotikus állapotok alakultak ki. Mivel a motoron egy fő dolgozik, ez gyakran megnehezítette az ellátás megkezdését. Lényeges volt tehát, hogy a dobozokat úgy alakítsuk át, hogy a felszerelés a motor dinamikus mozgása során se mozdulhasson el, jól átlátható és gyorsan hozzáférhető legyen. (Aki pakolt már dobozba, sejti, hogy ennek megvalósítása nem volt könnyű feladat.) A 2008-as szezon elejére a problémát megoldottuk, a felszerelést teljes mértékben egységesítettük, az oldaldobozok belső terét a speciális igényeknek és felszerelésnek megfelelően rekeszekre osztottuk, valamint gyöngyvászon zsákokban “vénabiztosító” , illetve “légútbiztosító” szetteket alakítottunk ki.

2013-tól:

A Yamaha felszerelése maradt az eredeti, illetve néhány, a későbbiekben bemutatásra kerülő eszközzel bővült a 2013-as szezonban. Ezek az X-Collar speciális nyakrögzítő, a kézi-szívó, a végtag-húzósín, illetve az i-Gel speciális légútbiztosító eszköz.

A Honda Pan-European-ok felszerelésének kialakításakor figyelembe vettük azt a korábbi tapasztalatot, hogy a motorról a dobozokat levenni gyakran nehézkes, a gyakori le- és felszerelés gyorsabb elhasználódáshoz vezet, valamint a dobozok súlya sem elhanyagolható.

Angol mintára az OpenHouse products a motorok oldaldobozába formailag tökéletesen illeszkedő gyöngyvászon táskákat készített, amiben a korábbihoz hasonlóan tudtuk a felszerelést elhelyezni, így az eszközök korábban már memorizált helye sem nagyon változott, valamint a táskát kivéve a teljes felszerelést könnyebben tudja a motoros a helyszínre vinni.