Honda Pan European

A teljes felszerelés részletezésére itt nem térünk ki, a “Yamaha felszerelése” pontban megtalálható. Az újdonságokat azonban szeretnénk kiemelni:

A gyermek vénabiztosításra alkalmas szettben elhelyeztünk egy “Broselow-szalag”-ot, mely megkönnyíti a különböző életkorú  gyermekek esetén a helyes eszközméretek és gyógyszerdózisok ellenőrzését. Ez azért is fontos, mert a nem gyermek-sürgősségi ellátásra specializálódott ellátó viszonylag ritkán találkozik gyermek sérülttel, ilyenkor jó ha van egy önellenőrzési lehetőség.

Az X-Collar új fejlesztésű nyakrögzítő két lényeges dolgot “tud” a korábbi nyakrögzítőkkel szemben. Az egyik, hogy a felhelyezését egy képzett segélynyújtó megfelelően el tudja végezni (ez a mi esetünkben különösen fontos), a másik, hogy alkalmas a fej feltalálási (akár oldalra billent) pozíciójában történő nyakrögzítésre, így a nyaki gerincszakasz helyszínen való mozgatása minimalizálható.

A kézi-szívó a korábbi taposó-szívónál kisebb, könnyebb, hatékonyabb eszköz.

A végtag-húzósín hosszú csöves csontok törése esetén a legideálisabb eszköz. Megfelelő alkalmazásával a fájdalom és a vérzés is jelentősen csökkenthető. Mi a Kendrick cég gyártmányát használjuk (Kendrick Traction Device)

Az i-Gel nem más, mint a modern anesztéziában is egyre többet használt laringeális maszk egy fajtája. Előnye, hogy behelyezése gyors, egyszerű, nem igényel külön eszközt, hatékonyan működik. Külön csatornával rendelkezik a nyelőcső bemenetének megfelelően, így az esetlegesen regurgitáló (folyékony) gyomortartalom leszívható. Az újabb példányok már külön oxigénadagoló bemenettel is rendelkeznek. (Ennek az eszköznek jelentős szerepe van az általunk kialakított egyszemélyes újraélsztési protokollban, amely által a motoros egymagában, illetve laikus segítségével majdnem tökéletesen képes magas szintű újraélesztést végezni.)