M3 – Gödöllő

Az M3-as autópálya 27. kilométerszelvényénél elhelyezkedő Autópálya Mérnökség biztosít állomáshelyet az egyik mentőmotornak.

m3

A fő ellátási prioritást az M3-as autópálya kivezető szakasza jelenti a Budapest, Szerencs utcai kereszteződésétől körülbelül a Hatvannál található lehajtójáig. Tapasztalataink szerint ezen a mintegy 55 kilométeres szakaszon a legnagyobb közlekedési nehezítettség mellett is legfeljebb 15 percen belül bárhová eljut a mentőmotor.
A környező főutak is gyakran helyszínei súlyos közlekedési baleseteknek, a mentőmotor gyakran kap riasztást a 2/A és a 3-as főutakról is.
A környéken több forgalmas település is található, életveszély esetén számos esetben nyújtottunk ellátást Gödöllő, Kerepestarcsa, Isaszeg, Dunakeszi, Mogyoród, Fót közterületein és olykor lakásokban is.
A területen működő, nem esetkocsi-szintű mentőegységek is mindig számíthatnak a Mentőmotoros Szolgálat segítségére.