Motorjaink

A 2014-es szezonban az alábbi motorokkal dolgoztunk:

-1 db Yamaha FJR 1300 A, műszaki paraméterek itt

-3 db Honda ST 1300 Pan European, műszaki paraméterek itt

-1 db Honda VFR 1200X Crosstourer, műszaki paraméterek itt

A motorok erőforrása, féke és futóműve szériakivitelű, módosításokat csak a megkülönböztető jelzés és az orvosi felszerelés elhelyezése érdekében végeztünk.

A Mentőmotoros Szolgálat flottájának áttekintése

A szolgálat 2005-ben egy Yamaha FJR 1300-al kezdte meg működését.

alfa

Ez a motor sajnos 2009 őszén egy balesetben összetört, szerencsére a vezető komolyabb sérülések nélkül megúszta.

A következő évben a flotta 2 db új FJR-el bővült.

bravo charlie

Időközben a megkülönböztető jelzés változott, 2009-ben új fényvisszaverő matricázást kaptak a gépek.

A 2009-es évben egy igazi kuriózummal gyarapodtunk, támogatóink jóvoltából egy Harley Davidson Electra Glide Police modellt kaptunk. A motor szakmai okok miatt 2013 elején értékesítésre került.

A 2010-es évben nagy előrelépés történt,  3 db Honda ST 1300 Pan European-al bővült a flotta.

A Mentőmotoros Szolgálat 2012 őszén újabb motorral bővült az AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. támogatásának köszönhetően. Az új mentőmotor egy Honda VFR 1200X Crosstourer, mely az M5 autópálya újhartyáni lehajtójánál teljesít szolgálatot a 2013-as szezontól. Az átalakítás során Hepco&Becker doboz szettet, megkülönböztető fény- és hangjelzést, Garmin navigációt és bukócsöveket szereltettünk fel.

2014-ben az előző évben felajánlott 1%-okból egy új Honda Crosstourer került megvásárlásra, mely a Első Mentőmotoros Nap alkalmával került átadásra – üzemeltetésre – az Országos Mentőszolgálatnak. A motor a 2015-ös szezonkezdéssel áll majd szolgálatba.

Mentőmotoros nap motorátadás I. Gödi Jótékonysági motoros nap