Tiszaújváros és körzete

2009 szeptemberében próbaüzemben kezdte meg a szolgálatot az Országos Mentőszolgálat harmadik mentőmotorja, mely 2010 tavaszától a hét minden napján 12 órában riasztható.

Telephelye a Tiszaújvárosi Mentőállomás. Innen jól elérhető az utóbbi években megépült, a körzetben található három autópálya : M3, M30, M35. Az autópályák elágazási és csatlakozási szakaszai fokozattan balesetveszélyes helyeknek számítanak. A térségben kettő ilyen csomópont is található: az M3-M30 és az M3-M35. Ezek a helyszínek egyforma távolságra vannak, és rövid idő alatt elérhetőek.

Az autópályákon a mentőmotor a Mezőkövesd – Miskolc – Debrecen – Nyíregyháza közötti szakaszokon jelent gyors segítséget. Több nagy forgalmú főút is – 3 , 35 ,  36 – keresztezi az ellátási területet, melyeken gyakoriak a közúti balesetek. Emellett Tiszaújvárosban és környékén több fokozottan veszélyes vegyi- és nagyüzem is található. A térségben több esetkocsi nélkül működő mentőállomás van, amelyeknek szintén nagy segítséget jelenthet a mentőmotor. Tiszaújváros térségében három megyehatár találkozik, ezért szükség esetén a nyíregyházi és a debreceni irányító csoportok is kérhetik a mentőmotor segítségét.