Projektünk támogatói:

A 4. Mentőmotoros Napot a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósítottuk meg!

EMET_logo_fekete_feheremmi_color_cmyk__6_

Beszámoló a rendezvényről:

2017. augusztus 12-én került megrendezésre a 4. Mentőmotoros Nap! Már a reggeli gyülekezőnél is látszott, hogy az idén sem maradunk motorosok nélkül. A Hősök terén több mint 150 motor gyülekezett, regisztrált és várta az indulást. Felemelő érzés volt a főváros közepén, ezen a történelmi helyen találkozni Veletek és beszélgetni egy jót!
Egy kis technikai csúszást követően indultunk az első pihenő felé. A csapat jó tempóban motorozott el Galgahévízig a szokásos rendőrmotoros és motoros polgárőr felvezetéssel, akik a minden évben látott magas színvonalon kísértek végig bennünket. Galgahévízen az Önkormányzat – köszönet Vanó András Polgármester Úrnak! – frissítővel várt bennünket a csodaszép Bika-tónál. Itt megismerkedhettünk a tó nevezetességeivel és gyönyörködhettünk a tájban.
E kellemes pihenő után továbbindultunk a Bánki-tó felé, Pest és Nógrád megye határán festői szépségű dombos völgyes vidéken. A Bánki-tóhoz érve elfoglaltuk Bánk legnagyobb parkolóját, pihentettük fáradt tagjankat és a merészebbek még a tóba is belógatták lábukat. Utunk utolsó szakaszán Diósjenő és Kemence között egy erdészeti utat használtunk. Ezt talán csak egy mondattal lehet jellemezni: látni kell!
A végcélban az ifjúsági tábor adott otthont nekünk, hatalmas adag ebéd, árnyas padok és szeretetteljes fogadtatás várt bennünket. Többen el is foglalták faházaikat és itt maradtak éjszakára is. A mentési bemutató már csak hab volt a tortán, az árnyas fák alatt súlyos baleset történt: sátrazó fiatalokra dőlt egy fa. De természetesen érkeztek motorosaink, majd a tűzoltóság és a vámosmikolai mentőautó, és parádés ellátást követően minden sérült biztonságban “eljutott a kórházba”.
A Nap lezárásaként szokásosan a tombola következett, ahol nagy értékű nyereményeket sorsoltunk ki, illetve átadásra kerültek a Mentőmotoros Szolgálat tagjai számára az adományként kapott Motoflywear szemüvegek is. Ebben a remek időben elsöprően jó hangulatban zajló Mentőmotoros Nap volt!
Köszönjük mindenkinek, hogy eljöttetek és velünk motoroztatok!

Ne felejtsétek, várunk Benneteket 2018. augusztus 11-én is, az 5. Mentőmotoros Napon!

4. Mentőmotoros Nap 4. Mentőmotoros Nap 4. Mentőmotoros Nap 4. Mentőmotoros Nap

Fotó: Posztós Csaba