Robogóink
A 2012-es év tervei között szerepelt, hogy nagyobb teljesítményű robogót üzemeltessünk a mentésre, amelyre a magyar jogszabályok értelmében már kék lámpa és sziréna is szerelhető. A terv megvalósult, Honda SH 300-as nagyrobogók kerültek megvásárlásra az Országos Mentőszolgálat által, így elértük, hogy a mentőrobogó igazi mentőjárművé váljon, és még hatékonyabban szolgálja a mentést.

Honda SH300 mentőrobogó

Jelenleg 2 db Honda SH típusú nagy robogóval rendelkezünk, melyek külső megjelenésükben, illetve a megkülönböztető jelzést tekintve kerültek átalakításra. A motorok 300 köbcentisek, közel 30 lóerőt teljesítenek, injektoros, négyütemű erőforrással rendelkeznek. Megfelelnek az elvárásainknak mind a menetdinamika, mind a felszerelhetőség terén. Menettulajdonságaik kiemelkedőek a városi forgalomhoz képest.

Előnyei:

– robbanékony erőforrás
– nagyobb test, sárga szín, jobb láthatóság
– ledes megkülönböztető fényjelzés
– teljes értékű megkülönböztető hangjelzés

Korábbi járműveink – mentőrobogóink:

Yamaha Jog REzek a kétkerekűek a Yamaha család tagjai, pontosabban Yamaha jog R típusú, középtestű robogók. 2002 óta gyártják ezt a fajtát, kifejezetten városias robogók. Jól kezelhetőek, könnyű manőverezhetőséggel, és alacsony szervizigénnyel rendelkeznek. A 3 db Yamaha Jog R típusú robogó a Mentőszolgálat tulajdonát képezik, melyeket 2007-ben vásároltak a Yamaha Harmatitól. Ezek kétütemű, szíjhajtásos robogók, melyek külön olajzással működnek.  mentőrobogó
Yamaha Aerox RAz Országos Mentőszolgálat motorosai új robogókat kaptak adományként. Ezek Yamaha Aerox R típusú robogók, melyek igen sportos külsővel rendelkeznek. Ez a típus egy igazi városi jármű kellő nyomatékkal és gyorsulással, a 190 mm-es tárcsafékek pedig a megállást is biztonságossá és kezelhetővé teszik. A feszes futóműnek köszönhetően sportos vezetési élményt nyújt. Hátránya, hogy igen magas a has magasság, illetve az ülésmagasság.  mentőrobogó