Helyszínek

A legelső mentőrobogó a Budai Várból indult, a Hilton Hotel adott otthont neki, ahol a várat látogató turisták ellátásában fontos szerepet töltött be, mivel a vár szűk sétáló utcái, sikátorai könnyebben megközelíthetőek robogóval. Ezen kívül könnyen elérhetőek a fontosabb forgalmi csomópontok, mint a Moszkva tér, Batthyány tér, Döbrentei tér…

A következő évben már a pesti belvárosban is indítottunk robogót. 2009-ben az Astoria Danubius Hotelből indult a mentőrobogó, ahol főleg a belvárosi dugók kiküszöbölése miatt játszott fontos szerepet. A szinte már állandó útjavítások, útlezárások által keletkező forgalmi dugókban a robogó könnyen manőverezik a belvárosi utcákon, továbbá a nagyszámú lakosság, a nagy forgalom miatt több a mentőhívás ezekben a kerületekben, ez teszi indokolttá a gyorsan kiérkező robogók szükségességét.

2010-ben a belváros helyett a III. kerületben a Római part Lido Hotel adott otthont a mentőrobogónak. A környék bővelkedik vendéglátó -és szórakoztatóipari egységekben, vizisportolásra, kerékpározásra való lehetőségben, ami miatt felmerült a gyors mentőellátás igénye.

2011-ben a tapasztalatokat levonva arra a következtetésre jutottunk, hogy a mentőrobogó leginkább a zsúfolt belvárosban vethető be. Sem a külvárosi területeken, sem a turisztikailag kiemelkedő területeken nem használható ki olyan jól, mint a belvárosban, így ez évben ismét a belvárosban indítottuk el a mentőrobogót. Tőlünk független okok miatt nem találtunk megfelelő állomást a mentőrobogó részére, ezért a központi mentőállomás raktárából üzemeltettük a robogót. Következtetésünk beigazolódott: a belvárosi utcákon volt ránk a legnagyobb szükség, ezt az esetszámunk is igazolta.

Bár jelenleg még nem találtuk meg a mentőrobogó végső állomását, de az bebizonyosodott, hogy a belvárosban van a legnagyobb szükség rá a mentésben.